Off

Camere de supraveghere ascunse

Ascunse ochiului in diferite obiecte, ceasuri de perete, ceasuri de mana, pix, stilou, cuiere, solnite si orice alt obiect banal se numesc camere de supraveghere ascunse si sunt accesibile pentru orice utilizator.

supraveghere cu camera ascunsa tip nastureAceste dispozitive sunt folosite in aplicatii de tip ”camera ascunsa”, spionaj, detectivi particulari, reportaje, urmarire bona sau aproape tot ce se poate urmării. Variantele constructive sunt multiple, cu sau fara fir, cu inregistrare sau fara, alimentate cu baterie, acumulator sau alimentator

Off

Ce este o cameră cu infraroșu?

O cameră de securitate în infraroşu este o camera care poate “vedea” radiaţii infraroşii. Acest lucru se face de către un senzor, un dispozitiv CMOS sau CCD, care este sensibil la lumina infrarosie. Să aruncăm o privire mai atentă la acest întregul proces pentru a obţine o mai bună înţelegere a modului de lucru pentru camere cu infraroşu.

Există mai multe tipuri de radiaţii electromagnetice, cum ar fi radio, microunde, infraroşu, ultraviolete vizibile,, gamma, si x-ray, de exemplu. Lungimea de undă a radiaţiei este ceea ce determină dacă este radio, vizibil, sau x-ray. În fapt, în lista de tipuri de radiaţii electromagnetice de mai sus, tot înainte de “vizibil” (radio, microunde, şi infraroşu), are o lungime de undă mai lungi decât lumina vizibilă; totul următorul text “vizibil” (ultraviolete, gamma, si x-ray) are o lungime de undă mai scurtă decât lumina vizibilă. Ochii nostri “vedea”, deoarece acestea sunt sensibile numai la radiatii care este numit lumina vizibila. Infraroşu literalmente înseamnă radiaţii care este doar de mai jos roşu vizibil pentru sisteme de supraveghere .

În interiorul unei camere de securitate infraroşu este CCD, senzorul de menţionat anterior. CCD este sensibil la, şi responsabil pentru captarea lumina vizibilă şi transferarea acestuia (more…)

Camera monitorizate CCTV de la distanţă

Îmbunătăţiri tehnologice inovatoare l-au făcut mai uşor ca niciodată pentru a face supraveghere video de la distanţă CCTV monitorizate. Exista doua tipuri de televiziune cu circuit închis (CCTV), analogice şi digitale; şi ambele pot fi instalate pentru monitorizare de la distanta.

Dar, înainte de a ne descrie cum să monitorizeze de la distanţă aparatele de fotografiat CCTV, haideţi să spate un pic şi să vorbească despre sistemul în sine, astfel încât suntem familiarizaţi cu exact ceea ce este implicat.

Un mai vechi (de doar câţiva ani în urmă) tipic sistem CCTV constat în una sau mai multe camere video analogice. Aceste camere au fost ca versiuni miniaturale ale camerelor folosite pentru a înregistra programele de televiziune. Desigur, calitatea nu a fost la fel de bun ca un aparat de fotografiat plin de televiziune mărime, şi fiecare camera transmis semnalul video analogic prin intermediul unui cablu care a fugit de la fiecare camera de la monitor şi la unitatea de video recorder. Prin urmare, în loc de semnal video fiind difuzat de valuri de aer pentru vizualizare publicului larg, semnalul a fost trimis printr-o Acesta este modul în care termenul de televiziune cu circuit închis sau CCTV luat originii sale “circuit închis.”.

(more…)

Camere de supraveghere dome

Modele de forma sferica la prima vedere, aceste camere de supraveghere sunt construite in interiorul unei carcase cilindrice de interior sau exterior si acoperite cu o jumatate de sfera fabricata din policarbonat sau sticla. Se pot instala în tavanul fals, pe tavan sau în consola cu suport special. La exterior instalarea se face pe stâlpi sau direct pe suprafața pereților exteriori. În funcție de buget aceste sunt mobile sau fixe, cele mobile au caracteristici funcționale diferite raportate la preț. Variantele speed dome au viteza de rotatie de 300 grade/secunda zoom optic si preset memory. Comanda acestora se face prin intermediul unui protocol de comunicare serial de tip 485 de diferite viteze si standarde, cel mai intalnit standar fiind standardul Pelco. Pentru a comanda si configura aceste dispozitive mobile se poate utiliza un joystick dedicat sau un DVR PC based sau stand alone ambele variante sunt echipate cu soft dedicat sistemelor mobile PTZ sau Pan Tilt Zoom și port de comunicare.  

Pan‐Tilt‐Zoom sau camere PTZ de securitate într‐adevăr se poate extinde domeniul de vedere al camerei de supraveghere altfel staţionare. Există o varietate de camere de securitate PTZ care poate efectua mai multe funcţii în plus faţă de PTZ a face, probabil, acest aparat (more…)

Camere de supraveghere cu infrarosu

Pentru exterior sau interior, dome sau mobile, camere de supraveghere cu infrarosu sunt destinate pentru supraveghere pe timp de noapte. Echipamentele cu  infrarosu sunt echipate cu iluminator cu LED-uri incorporat sau extern, avand un numar de LED-uri proportional cu distanta acoperita de acesta.

Iluminatoarele au lungimi de unda variate masurate in nm  IR-A: 700 nm–1400 nm  (0.7 µm – 1.4 µm);  IR-B: 1400 nm–3000 nm (1.4 µm – 3 µm); IR-C: 3000 nm–1 mm (3 µm – 1000 µm)

Off

Camere de supraveghere pentru exterior

Zonele ce necesita supraveghere video pe exterior sunt echipate cu camere de supraveghere pentru exterior, rezistente la conditii meteo extreme dar nu sunt si imersibile. Acestea sunt construite in carcase speciale echipate optional cu ventilatie sau rezistenta de incalzire pentru timp de iarna. Foarte frecvent sunt echipate cu infraroșu si lentila varifocală și poarta numele de all in one.