Camere de supraveghere dome

by seo.green on 04/05/2011

Modele de forma sferica la prima vedere, aceste camere de supraveghere sunt construite in interiorul unei carcase cilindrice de interior sau exterior si acoperite cu o jumatate de sfera fabricata din policarbonat sau sticla. Se pot instala în tavanul fals, pe tavan sau în consola cu suport special. La exterior instalarea se face pe stâlpi sau direct pe suprafața pereților exteriori. În funcție de buget aceste sunt mobile sau fixe, cele mobile au caracteristici funcționale diferite raportate la preț. Variantele speed dome au viteza de rotatie de 300 grade/secunda zoom optic si preset memory. Comanda acestora se face prin intermediul unui protocol de comunicare serial de tip 485 de diferite viteze si standarde, cel mai intalnit standar fiind standardul Pelco. Pentru a comanda si configura aceste dispozitive mobile se poate utiliza un joystick dedicat sau un DVR PC based sau stand alone ambele variante sunt echipate cu soft dedicat sistemelor mobile PTZ sau Pan Tilt Zoom și port de comunicare.  

Pan‐Tilt‐Zoom sau camere PTZ de securitate într‐adevăr se poate extinde domeniul de vedere al camerei de supraveghere altfel staţionare. Există o varietate de camere de securitate PTZ care poate efectua mai multe funcţii în plus faţă de PTZ a face, probabil, acest aparat cel mai versatil în aplicare a tuturor diferitelor tipuri de camere de securitate. Camera de securitate  are o mare selecţie de doar cea mai înaltă calitate camerele de securitate PTZ în afaceri. O mişcare orizontală a câmpului o camera lui de vedere (sau direcţia de obiectiv) este numit “Pan.” De asemenea, mişcarea pe verticală a câmpului o camera lui de vedere este numit “Tilt.” Utilizarea combinaţii de Teleobiectiv în mişcare şi în afară pentru a mări sau micsora domeniul de vedere sau a mări obiecte specifice în domeniul de vedere se numeste “Zoom”. O camera PTZ, desigur, pot face toate aceste trei acţiuni. O mişcare orizontală a câmpului o camera lui de vedere (sau direcţia de obiectiv) este numit “Pan.” De asemenea, mişcarea pe verticală a câmpului o camera lui de vedere este numit “Tilt.” 

 Utilizarea combinaţii de Teleobiectiv în mişcare şi în afară pentru a mări sau micsora domeniul de vedere sau a mări obiecte specifice în domeniul de vedere se numeste “Zoom”. O camera PTZ, desigur, pot face toate aceste trei acţiuni. Cu ani în urmă, o camera de securitate PTZ a fost incredibil de scump, mai ales dacă acesta a fost mai în vârstă de tip camera analog. Aceste camere au fost de multe ori glonţ sau caseta de camere tip care au fost montate pe motor electric operate piedestale pentru a produce mişcările necesare pentru a pan sau tilt. Ei au fost de multe ori incomode, voluminoase, cu hopuri şi în libera circulaţie a acestora. Astăzi camere video digitale moderne PTZ sunt greutatea foarte uşor şi pentru a muta cu o precizie incredibilă şi fluiditate. Ele sunt mult mai ieftin decât strămoşii lor, datorită analog la îmbunătăţiri tehnologice moderne atât în circuitele electronice şi de proiectare mecanică. Majoritatea camerelor PTZ de pe piata sunt de tip dome. Acestea pot fi montate pe tavan sau pe perete utilizând paranteze orizontale de montare.
Indiferent dacă aparatul este montat pe tavan sau perete, aparatul de fotografiat în sine este orientat într‐o poziţie care pune întotdeauna Dome opus sol. În această poziţie, camera are avantajul de a putea deplasa într‐un cerc de 360 de grade şi înclinare într‐un semi‐complet sfera de 180 de grade sau mai mult. Dacă este posibil un tavan sau lateral montat pe un stâlp este mai de dorit decât o montare pe perete, deoarece oferă nu exista obiecte suplimentare blocarea punctul de vedere al camerei, are o suprafaţă mai mare de vizualizare totală (care nu este blocat de un zid). PTZ camere de securitate sunt controlate de orice soi una de metode diferite. Ele pot fi controlate cu ajutorul unui controler PTZ bord care are un joystick butoane şi împingeţi sau acestea pot fi deseori controlate de butoanele tastaturii numai. Fiecare dintre DVR recomandate de Securitate Camera ’s Elite‐Mini, Elite, şi seria Ultimate, de asemenea, oferă un mouse‐ul unic de control PTZ. Miscarile camerei pot fi controlate de clic punctul de vedere al camerei pe ecranul monitorului şi îndreptată şi glisarea mouse‐ul. Camera PTZ va urmări mişcarea mouse‐ului. În plus, PTZ camere de securitate pot fi achiziţionate, de asemenea, cu caracteristici opţionale autourmărire. Auto‐urmărire este o functie speciala care permite camerei să detecteze mişcare, urmaţi obiect, şi zoom in asupra obiectului în mod automat pentru a oferi vedea cele mai avantajoase. Această caracteristică este folosit adesea de către departamentele de securitate responsabil pentru loturi mari de vânzare cu amănuntul de parcare sau locuri de parcare industriale angajat să menţină o acoperire de securitate în aceste domenii. Când masini sau persoane fizice intră sau mutaţi în jurul parcare camera poate a le ţine evidenţa fiecare centimetru din drum. O altă caracteristică comună de camere de securitate PTZ este patrulare domeniu specific presetate. În acest mod, camera este presetat să patruleze o zonă specificată. Acesta poate fi setat pentru a urmări şi urmaţi în acest domeniu specificate sau atunci când a declanşat poate fi setată la tigaie, înclinare, şi / sau a zoom într‐o zonă specifică de pre‐determinat. Atunci când alegeţi camera PTZ de securitate, asiguraţi‐vă că tipul de cumpărare adecvate pentru mediu; camerele sunt fie evaluat pentru utilizarea în interior sau în aer liber sau ambele. Next veţi avea nevoie pentru a determina dacă aveţi nevoie de opţional funcţia de auto‐urmărire. Veţi avea nevoie, de asemenea, pentru a determina amploarea funcţiei zoom pe care o doriti. În general, mai mare de mărire a funcţiei zoom, mai scump aparat de fotografiat, datorită lentilelor de precizie şi de circuite electronice care sunt necesare să o susţină. În cele din urmă, veţi avea nevoie pentru a determina ce tip de mount veţi avea nevoie pentru aparatul de fotografiat.

Comments are closed.